Fabergé

fabergé

Ett av Peter Carl Fabergés berömda juvelägg såldes av auktionshuset Christie's för drygt miljoner kronor. Peter Carl Fabergé (egentligen Karl Gustavovitj Fabergé, på ryska Карл Густавович Фаберже), född 30 maj i Sankt Petersburg i Ryska imperiet, död 24 september i Lausanne i Schweiz, var en rysk guldsmed och juvelerare. Hans far var rysk medborgare av franskt ursprung och hans mor från Danmark. Du hittar 6 olika Fabergé klockor hos Chrono24 och kan köpa en Fabergé klocka eller jämföra lyxklockorna hos Fabergé.

Fabergé Video

Up Close & Personal With $33M Fabergé Golden Egg

Fabergé - Cooling Mat

På talet sålde Josef Stalin fjorton ägg på västerländska auktionshus för att få in pengar. Nikolaj II av Ryssland fortsatte traditionen med en årlig gåva till sin tyska hustru, Alexandra Fjodorovna och fortsatte att ge ägg till sin mor, änketsarinnan. Ett fabergéägg är ett av de 57 juvelklädda påskägg som Peter Carl Fabergé och hans företag gjorde på beställning åt den ryske tsaren mellan och Teman och utseendet på äggen var mycket varierande. Fabergés företag blomstrade, och planeringen av äggen tog nästan ett år. Idag finns det ett antal företag som erbjuder sina kunder "Fabergéägg", ägg som är inspirerade av originalen. Resten av äggen blev bortglömda under tumultet under den ryska revolutionen Resten av äggen blev bortglömda under tumultet under den ryska revolutionen Några ägg såldes då för så lite som dollar. Teman och utseendet på äggen var mycket varierande. Insidan glimrade däremot i form av ett litet komplett tåg i fakta om hästar guld. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Inuti gulan fanns det en förgylld höna och inuti den fanns en liten krona.

Fabergé - blev

Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Sidan redigerades senast den 24 januari kl. Nio ägg köptes i februari av Viktor Vekselberg, och de äggen kom hem till Ryssland i juli samma år. På talet sålde Josef Stalin fjorton ägg på västerländska auktionshus för att få in pengar. Några ägg stals av plundrare, medan resten lades i Kremls valv. Ett fabergéägg är ett av de 57 juvelklädda påskägg som Peter Carl Fabergé och hans företag gjorde på beställning åt den ryske tsaren mellan och Några ägg såldes då för så lite som dollar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *